Skovlunde Centret er sat til salg

til salg

Erhvervsmægleren RED har annonceret Skovlunde Centret til salg for 158 millioner kroner.

Skovlunde Centret spiller en central rolle i udviklingen af Skovlunde Bymidte, og et salg anses afgørende for realiseringen af de planer, der er for bymidten.

Udviklingsplaner giver værdi for køberen

Skovlunde Centret er efter mange års manglende vedligeholdelse temmelig nedslidt, og en væsentlig værdi for en kommende køber er den byggeret, som udviklingsplanerne for bymidten giver.

Planerne omfatter nemlig et nyt bystræde med blandet butiks- og boligbyggeri med en attraktiv placering i bymidten og med gode muligheder for en høj udnyttelse af arealet.

Ballerup Kommune har samarbejdet med mægleren, så perspektiverne og kommunens vilje fremgår tydeligt.

Centrets negative udvikling skal vendes

Skovlunde Centret har tidligere haft et rigt butiksliv og været det sted, som skovlundeborgerne har foretrukket til deres indkøb.

Men det har gennem tiden været ejet af kapitalinteresser, der har tænkt mere på fortjenesten ved køb og salg af ejendommen, end at drive centret som en god forretning. Vedligeholdelsen har været minimal, og det samlede resultat er i dag, at centret fremstår nedslidt, mennesketomt og med mange tomme butikker.

Denne udvikling skal vendes, og det er forventningen, at det vil lykkes med de aktuelle planer.

Et godt grundlag for lokal handel

Skovlunde udgør med sine 13.000 indbyggere en god basis for lokal handel. Det bekræftes af en detailhandelsanalyse, som kommunen og Skovlunde Centret har gennemført forud for arkitektkonkurrencen, der er grundlaget udviklingsplanerne.

Skovlunde Lokalråd har også gennemført et rundspørge, der bekræfter at borgerne foretrækker at købe ind i Skovlunde Centret, hvis man ellers kunne købe  de daglige ting der, uden også at skulle andre steder hen.

Store forventninger til ny ejer

Ballerup Kommune og Skovlunde Lokalråd har længe samarbejdet om udviklingen af bymidten.

Men det har været vanskeligt for alvor at gøre noget ved situation uden deltagelse af centrets ejer, og det har været frustrerende, at den nuværende ejer som resultat af finanskrisen ikke har været i stand til at gøre noget.

Man glæder sig derfor stærkt til, at centret får en ny ejer, der har visioner og midler til at udnytte mulighederne, så Skovlunde igen får en spændende og levende bymidte.

Også skepsis og bekymring

Efter de mange års negative spiral er der mange, der er skeptiske og bekymrede over, om det i det hele taget er muligt at vende udviklingen, og hvordan det  vil gå med butikslivet under en ombygning.

Men håbet spirer; butikkerne ser frem til at få bedre rammer for deres forretninger, og borgerne glæder sig til igen at få et center, hvor man kan købe sine varer, og hvor det er rart at komme.

Se salgsannoncen

Se også artikel i Ballerup Bladet

2 tanker om “Skovlunde Centret er sat til salg”

  1. Hej Aage,
    Du har samme drømme og bekymringer som de fleste skovlundeborgere har. Jeg er enig i, at det kun kan gå for langsomt med at få vendt tendensen. Nogen arbejder hårdt for det, så lad os håbe at det lykkes i den meget nære fremtid.

  2. Det glæder mig at Skovlunde centret er sat til salg, men det undrer mig at der i salgsmaterialet står at der er en Irma butik den er lukket, og hvis der ikke snart sker noget så vil der desværre lukke flere butikker og så bliver centret umuligt at drive på en måde så borgerne har et dejligt lokalt center, det kunne blive godt med de rigtige butikker og nogle restauranter, jeg ved ikke hvor meget kommunen kan gøre, men noget skal der ske.
    Aage

Skriv et svar