Ny indgang til Skovlunde Bypark

Et indgangsparti til Skovlunde Bypark har længe stået på Skovlunde Lokalråds ønskeseddel. Nu står den nye indgang færdigt som et første varsel for den kommende udvikling af Skovlunde Bymidte.

Byparken har længe gemt sig bag institutioner og boliger, og med støtte fra Statens Kunstfond er det nu lykkedes at få et indgangsparti, der bedre hænger sammen med bymidten og inviterer ind til parken, som har udviklet sig til en dejlig grøn oase og danner ramme om mange aktiviteter.

Stien, der har indbygget fiberbelysning, som viser vejen i mørket er en del af kunstudsmykningen “Dag og Nat”, som er lagt inde i byparken ved søen.

Der har været en del debat om kunstprojektet, som heller ikke Lokalrådet er helt tilfreds med. Dette kommer der mere om.

Men indgangspartiet mener Lokalrådet er blevet vellykket. Da planerne for bymidten endnu ikke er endelige, er det svært at sige, hvordan byparken kommer til at hænge sammen med bymidten, men med stien og den ovale plads ved krydset er grunden lagt for en god sammenhæng, og under alle omstændigheder er indgangen nu langt mere synlig og indbydende end tidligere.

Med det nye aktivitets- og opholdsområde er der nu også et godt sted for de unge at hænge ud, hvilket var meget efterspurgt i projektet”12 byer på 12 måneder”, som var del af indsamlingen af ønsker til en ny bymidte.

-> Læs mere om en mere synlig byparken

-> Læs mere om “12 byer på 12 måneder”

-> Læs mere om planerne for bymidten

Skriv et svar