Den 10. marts kl. 19-21 holder Skovlunde Lokalråd åbent møde i Skovlunde Kulturhus. Her vil lokalrådet gøre status over de temaer der blev bragt op på forrige åbne møde og herfra rette fokus på, hvordan den sydlige del af Skovlunde Bymidte skal videreudvikles.
Coronavirus
Mødet gennemføres med hensyntagen til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for forebyggelse af smitte:
- Der være hånddisinfektion i lokalet
- Undgå håndttryk, kys og kram
- Bliv hjemme, hvis du hoster eller nyser meget
- Tag hensyn, hvis du hoster eller nyser (dæk med armen)
- Bliv hjemme, hvis dit helbred er svagt
Mange gode inputs ved forrige åbne møde
Ved forrige åbne lokalrådsmøde blev der bragt en række forhold for Skovlunde frem. Meget havde fokus på, hvordan bymidten fungerer nu og fremover – krydset mellem Bybuen og Boulevarden, hastighed og sikkerhed på Boulevarden, belysning på Bybuen, parkering omkring stationen m.v., men også anvendelsen af byparken m.v. blev drøftet.
Det har Lokalrådet arbejdet videre med og giver en status på.
Nu er Bystrædet skudt i gang
Nu er den første lille del af den nye bymidte i nord blevet færdig, og i november/december blev bygherrens dispensationsansøgning for det kommende bystræde behandlet under stor debat omkring byggehøjden, men nu kører toget, og det forventes, at Bystrædet står færdigt i midten af 2022.
Hvad så med den sydlige bymidte?
Herefter samler sig interessen sig om, hvad der skal ske med den sydlige del af bymidten, det vil sige området med Center Syd og Skovlunde Kulturhus.
En lokalplan for området har hidtil været holdt hen, da man fra kommunens side afventede at se, hvad det blev til med byggeriet i den nordlige bymidte, og da ejerskabet af Center Syd var noget spredt og derfor vanskeligt at have en samlet dialog med.
Interesse fra investorer fremskynder lokalplanlægning
Ved nytårskuren i Skovlunde Kulturhus i januar løftede borgmesteren imidlertid sløret for, at der nu er en investor, der er interesseret at få en dialog i gang om mulighederne allerede i år.
Idéerne skal frem nu
Kommunen kan med lokalplanen sætte rammerne for den kommende bydel, mens det er op til bygherren at realisere byggeriet indenfor rammerne af lokalplaen. Hvis borgerne ønsker indflydelse på lokalplanens udformning i de store træk, skal kommunen påvirkes med idéerne, inden den udarbejdes og bringes i høring. Når først lokalplanen er i høring, er det normalt kun detaljer, der kan ændres.
Skovlunde Lokalråd vil ved mødet udfordre borgerne og opsamle idéer og holdninger, som tages op i dialogen med kommunen.
Begrænset plads
Mødet foregår i Skovlunde Kulturhus indgang 2, og der er plads til maksimalt 150 personer efter først til mølle.
46 tanker om “Hvad med Skovlunde Bymidte Syd?”