Borgermøde om Skovlunde Bymidte

 

Den 2. marts kl. 19-21 vil der være borgermøde i den lille hal i Skovlunde Skole Syd (Rosenlundskolen) om Skovlundecentrets nye ejeres planer for en ny bymidte.

Planer længe ventet med spænding

Idéerne til en ny bymidte har været klar siden 2014, hvor der ved en arkitektkonkurrence blev fundet et vinderprojekt. Siden man ventet på, at Skovlundecentret blev solgt, så nye ejere kunne tage fat på en realisering af idéerne.

Skovlundecentret blev solgt i december, og siden har der været ventet spændt og spekuleret meget i de nye ejeres ambitioner og planer. Det bliver der mulighed for at høre konkret om og stille spørgsmål til ved borgermødet.

En ny og moderne bymidte

Nogle af spekulationerne har gået på, i hvilken grad der bliver lappet på det gamle center eller reelt bliver tale om en ny bymidte med gode indkøbsmuligheder.

Dette vil blive præsenteret på mødet. Der kan allerede nu løftes sløret for, at der bliver tale om en helt ny bymidte med spændende boliger og et godt butiksmiljø.

Arkitektfirmaet danielsen (læs mere på linket), der står for at tegningen af den ny bymidte, arbejder med principper om “Nordisk Funktionalisme” og  med design af “Urban Landscape”. De har blandt andet også opgaven med at tegne Myrholm, som er et nyt kanaldistrikt syd for Fisketorvet ud til havnen i København.

Der er dermed ikke kun fokus på bygningernes udformning men også på byrummene som helhed, hvilket lover godt for en ny og moderne Skovlunde Bymidte ud over det sædvanlige.

Der skal først laves lokalplan

Inden byggeriet kan begyndes, skal projektet sagsbehandles i kommunen i henhold til den gældende lokalplan. Lokalplanen skal dog først laves i et parløb med de nye ejere, så lokalplanen bliver afstemt til ejernes idéer og omvendt.

Kommunen fortæller ved mødet også om deres tanker, så der kan tages hensyn til borgernes idéer og indvendinger tidligt i forløbet og ikke først, når lokalplanen sendes i høring sidst på året.

Samtidigt gives der status på indsnævringen af Ballerup Boulevard, som er en af forudsætningerne for udviklingen af den nye bymidte.

Skriv et svar